Predstavitev
Kje se nahajamo?
Kaj vam ponujamo?
Najem poslovnih prostorov
Nakup poslovnih prostorov
Zaposleni
Mreža TC
RITS JV Evropa

RITS
Razvojno, inovacijsko in tehnološko središče Savinjske regije d.o.o., Celje

Kidričeva ulica 24, 3000 Celje
Tel: 03 / 42 44 104
Fax: 03 / 42 44 182
E-pošta: info@rits.si
 

Arhiv


VPLIV DAVČNE REFORME NA GOSPODARSTVO
“There is no such thing as a good tax.” (Winston Churchill)

Država želi z drugo fazo reforme razbremeniti ljudi in podjetja ter ustvariti konkurenčni davčni sistem. Pripravljalo jo je več kot 40 strokovnjakov, tako iz univerzitetnih vrst kot gospodarstvenikov in veseli nas, da se nam bo nekaj od teh strokovnjakov pridružilo na skupnem posvetu, ki bo dne 07.02.2007 s pričetkom ob 14.00 uri, v poslovni stavbi RITS d.o.o., Kidričeva ulica 25 (nasproti Tehnopolisa Celje). 

Ker tudi vi ustvarjate razvojno okolje regije, vas vabimo, da se nam ob tej priliki pridružite in izkoristite priložnost pridobiti aktualne informacije kar iz prve roke. Naši gostje bodo mag. Andrej Šircelj, državni sekretar na Ministrstvu za finance, Ivan Simič, generalni direktor Davčne uprave Republike Slovenije in Ivo Boscarol kot predstavnik gospodarstva.

Posvet je namenjen vodstvenim delavcem in vodjem finančnim služb, vljudno vabljeni tudi vsi, ki sledite trendom na področju davčne zakonodaje doma in v tujini.

Program posveta in prijavnica ...


1. obletnica RITS-a

...in veliki pok!

TEHNOPOLIS Celje (Tehnološko mesto)

"Sanje so postale resničnost"


V petek, 6.5.2005, je RITS  (Razvojno, inovacijsko in tehnološko središče) praznoval 1. rojstni dan. Ob tej priložnosti se je vrstilo mnogo pomembnih in spektakularnih dogodkov, od krsta prvega letala družbe Airnet, ki je bilo narejeno v podjetniškem inkubatorju v Ritsu, pa do odkritja temeljnega kamna Tehnološkega mesta TEHNOPOLIS, ki ima še poseben pomen tako za mesto Celje, kot za celotno Savinjsko regijo.Nekaj utrinkov, ki so zaznamovali dogodek.

Pričetek prireditve v večnamenski dvorani RITS-a, z voditeljema Anjo Rebek in Boštjanom Romih.Med uglednimi gosti so sedeli tudi ljudje iz ministrstev in sicer dr. Ivan Žagar, minister za regionalni razvoj in dr. Andrej Kitanovski, sekretar ministrstva za gospodarstvo.Podelitev priznanj zaslužnim za Razvojno, inovacijsko in tehnološko središče - RITS.Iztok Šalamon in krst prvega letala podjetja Airnet, ki je bilo izdelano v posebni delavnici  v stavbi RITS.Tolkači, ki so skrbeli za vzdušje in naraščanje napetosti pred velikim pokom.


Izgled področja stare Cinkarne trenutek pred velikim pokom.

 

Veliki pok in...


Rojstvo Tehnološkega mesta z odkrivanjem temeljnega kamna tehnološkega mesta TEHNOPOLIS.
TEHNOPOLIS - Tehnologija, Talent, Toleranca.
Še zadnje veliko presenečenje - torta TEHNOPOLIS, v katero sta prva zarezala g. Bojan Šrot - župan MO Celje in g. Boris Klančnik - direktor Regionalne rezvojne agencije.

 Ustanovitev kluba Tehnopolis

Spremembe ne moremo upravljati, lahko jih samo prehitimo. Podjetja in ljudje moramo vlagati v oblikovanje svoje lastne prihodnosti. Oblikovanje prihodnosti je odklon od obstoječih norm in vzorcev. Za odklon od norm pa je potreben pogum. Preden lahko postanemo ustvarjalni, moramo biti pogumni.


Namen kluba:
Klub Tehnopolis, sanjam določa rok.

Vsebina kluba: Mreža modrosti, inovativnosti in pozitivne razvojne ustvarjalnosti.

Kdo daje vsebino: Vsi z vašo udeležbo, z vašim talentom in vašo osebno vsebino.

Kako se bo kreirala vsebina kluba: Skupna kreacija vseh članov kluba.

Vabimo vse, ki želite postati član kluba tehnopolis, da se nam pridružite!

 

 Pristopna izjava.doc19.aprila 2005, je v večnamenski dvorani RITS-a, potekala

KONFERENCA TrioERE

Z izboljšanjem sodelovanja med gospodarstvom in institucijami znanja do uspešnega razvoja regij


      

       


Nobenega dvoma ni, da je v času, ki ga živimo, znanje najpomembnejši produkcijski faktor in da so inovacije tiste, ki poganjajo gospodarski in družbeni razvoj.

Če je tako, je potrebno tesneje povezati institucije znanja in gospodarstvo v trajen inovacijski sistem. Kaj so pokazale naše raziskave in kaj narediti? To so bile teme te konference.

Gostje s Finske so predstavili strategijo in razvoj centralne regije Jyväskylä skozi prizmo sodelovanja gospodarstva, izobraževanja
in razvojno-raziskovalnega okolja, ki je z dobro strategijo ob vstopu v Evropsko Unijo ter današnjim dobrim sodelovanjem zagotovilo eno izmed najbolj razvitih inovativnih in vzpodbudnih okolij za konkurenčno gospodarsko rast v svetu.V petek, dne 18. marca 2005, je v večnamenski dvorani Ritsa, potekal poseben informativni sestanek za medije, ki ga je organizirala Evropska komisija in gostitelji RRA, RITS, TECOS in EMO orodjarna.

Naziv dogodka:

RAZISKAVE IN TEHNOLOŠKE INOVACIJE ZA MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA:

DOSEGANJE ČIM VEČJE REGIONALNE DINAMIKE V RAZŠIRJENI EVROPI 

      

       


Med pomembnimi udeleženci so imeli vodilno vlogo g. Janez Potočnik - komisar EU za znanost in raziskave, g. Jure Zupan - slovenski minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, generalni direktorji in vodje projektov iz raziskovalnih intenzivnih evropskih malih in srednjevelikih podjetij.Informativni dnevi Fakultete za logistiko


V petek, 11.2. in v soboto, 12.2.2005, so v večnamenski dvorani Rits-a potekali informativni dnevi Fakultete za logistiko.

      

Novo nastala fakulteta za to študijsko leto (2005/06) razpisuje naslednje študijske programe:

*Visokošolski strokovni študijski program - Gospodarska in tehniška logistika 
*Univerzitetni študijski program - Logistika sistemov
*Podiplomski študijski program - Logistika sistemovSpletna stran Fakultete za logistiko
Agencija Republike Slovenije za regionalni razvoj (ARR), organ upravljanja
Sosedskega programa Slovenija-Madžarska-Hrvaška 2004-2006,

V četrtek 27.1.2005 je  v večnamenski dvorani RITS-Celje, potekala informativne delavnica v okviru 1. javnega razpisa za zbiranje projektnih predlogov,  sofinancirani iz Sosedskega programa Slovenija-Madžarska-Hrvaška 2004-2006.

Namen delavnice je bil podrobneje seznaniti potencialne prijavitelje in projektne partnerje z vsebino javnega razpisa ter posredovati koristne informacije in napotke za pripravo kakovostnih čezmejnih projektov.V torek, 4.1.2005, je v predavalnicah 3 in 4 potekala predstavitev koncepta  konference in strokovne razstave:
Trendi in tehnologija avtomatizacije,  ki bo februarja v Portorožu.

Predstavitev je organiziralo podjetje ICM d.o.o.Svečana podelitev javno veljavnih spričeval – certifikatov

V torek, 21. decembra 2004, je ob 13.00 uri v večnamenski dvorani potekala svečana podelitev javno veljavnih spričeval – certifikatov, ki temeljijo na sistemu nacionalnih poklicnih kvalifikacij za operaterje na računalniško vodenih strojih.

    

Certifikate sta podelila direktor Emo – Orodjarne mag. Stanko Stepišnik ter ravnatelj Poklicne in tehniške strojne šole g. Ludvik Aškerc. 

Usposabljanje in preverjanje usposobljenosti zaposlenih je potekalo v okviru ESF projekta in javnega razpisa »Sofinanciranje usposabljanja in izobraževanja zaposlenih v Republiki Sloveniji. »
Nekateri dogodki v Razvojno, inovacijskem in tehnološkem centru Savinjske regije v obdobju 1.7.2004 – 31.12.2004


 CIU - dogodki.doc 
 

© 2011, RITS d.o.o.